Achter de schermen bij De Kuip

Achter de schermen bij De Kuip

Menno Spitteler, Electrical Engineer, HyTEPS

In ‘De Kuip’ (Stadion Feijenoord)- het stadion van Feyenoord – vinden naast voetbalwedstrijden grote concerten, congressen en evenementen plaats. Onlangs werden er 144 lampen in de vier lichtmasten en 58 lampen in de dakrand van het stadion vervangen door LED-verlichting.

Dit is natuurlijk erg goed vanuit duurzaamheidsperspectief maar zulke grote wijzigingen in een installatie kan een behoorlijke impact hebben op de Power Quality. Dat mocht HyTEPS onderzoeken en in kaart brengen – met een helder eindrapport op basis van simulaties en metingen hebben we aangegeven dat we de kans op storing door Power Quality als ‘laag’ inschatten.

Feyenoord stadion Power Quality

Dit was voor mij de eerste keer dat ik zo’n project volledig zelf gedraaid heb, inclusief het klantcontact en alle bezoeken. Ik ben gelukkig niet in het diepe gegooid maar kreeg goede technische begeleiding van collega’s waar nodig. Ook wordt er altijd gewerkt volgens het 4- of 6 ogen principe, wat dus betekent dat je elkaar altijd controleert. Dit zorgt ook dat je kritisch naar je eigen werk blijft kijken – immers, je collega’s komen er toch wel achter als het niet goed genoeg is.

Het was bijzonder leuk en interessant om een kijkje achter de schermen te mogen nemen in het stadion. Door de goede band met de klant heb ik af en toe ook eens kunnen kijken op plekken die buiten de ‘scope’ van het eigenlijke project vielen. Zo heb ik een aantal plaatsen kunnen bezoeken waar je normaal gesproken nooit zou komen, zoals de spelerstunnel. Het mooie van ons beroep is dat je regelmatig hele unieke plekken kunt bezoeken, waar je anders geen toegang toe zou hebben. De Kuip is daar natuurlijk een heel mooi voorbeeld van.

Referentie Feyenoord

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven