Monitoring en vlamboogstudies bij een van ‘s werelds grootste farmaceutische bedrijven
Dankzij metingen en simulaties kunnen bedrijven ervoor zorgen dat complexe, steeds veranderende elektrische installaties voldoen aan uiteenlopende internationale veiligheidsnormen zoals gedefinieerd door bijvoorbeeld de IEC en de IEEE. “Ons Amerikaanse moederbedrijf moet voldoen aan zo’n 40 verplichte veiligheidsnormen,” vertelt de installatieverantwoordelijke van de divisie diergeneesmiddelen van een van ‘s werelds grootste farmaceutische bedrijven. Volgens Norm SN23 betreffende ‘elektrische veiligheid’ dient ons bedrijf ook vlamboogonderzoeken uit te voeren. Dankzij het advies van HyTEPS hebben de veiligheid van de installatie vergroot en kunnen we uiteenlopende problemen voorkomen.”
HyTEPS’ Technical Engineer legt uit hoe data en analyses die voortkomen uit metingen en simulaties kunnen aantonen hoe installaties voldoen aan gestelde eisen. “Metingen en simulaties maken het mogelijk om de veiligheid te vergroten, naleving van normen te controleren, en de impact van geplande veranderingen in kaart te brengen zonder fysieke aanpassingen te maken. Zo kunnen klanten veranderingen implementeren op een manier die naleving van normen garandeert en risico’s minimaliseert. Bewustzijn rond vlambogen is in de VS meer ontwikkeld dan in Europa. Ze begrijpen het belang van metingen. Vlamboogstudies zijn ook belangrijk omdat deze aangegeven wat de mogelijke gevolgen van een vlamboog zijn, wat helpt bij het nemen van de juiste beslissingen om gevaar en schade te beperken – hoewel vlambogen nooit 100% kunnen worden voorkomen. HyTEPS kan twee verschillende methodologieën gebruiken voor AC en DC vlamboogstudies, gebaseerd op Europese en Amerikaanse normen.”
De installatie werd tot in detail in kaart gebracht en HyTEPS voerde alle gegevens in een modelleringssysteem in. De hoeveelheid werk was enorm: de installatie bestaat uit twee 6MW elektrische inkoopstations met zo’n 25 transformatoren en meer dan 400 hoofdverdelers en onderverdelers. Ook de eindgroepen maakten deel uit van de studie. Naleving van normen werd gecontroleerd en problemen geanalyseerd en al snel werden oplossingen aanbevolen.
“Het was mooi om zo hecht samen te werken met de klant”, legt de Technical Engineer uit. “We lopen bijvoorbeeld nieuwe ontwerpvoorstellen na en bieden meerdere oplossingen aan zodat zij de meest geschikte kunnen kiezen.”