Ondersteunen beschikbaarheid en werking van security lanes op Schiphol

EMC-vervuiling

Op Schiphol Amsterdam, worden reizigers en hun bagage in security lanes gescand en doorzocht met behulp van beveiligingsapparatuur die van over de hele wereld afkomstig is. Als je honderden van dergelijke apparaten bij elkaar zet, kan EMC-vervuiling ontstaan: een ‘sluipmoordenaar’ die harmonischen opwekt die apparatuur kan beschadigen of veroudering versnellen. Om risico’s op te sporen hebben wij uitgebreide metingen verricht en de resultaten geanalyseerd. Wij ontdekten een probleem met harmonische stromen in de nulgeleider. Na overleg hebben we actieve filters geplaatst op zeven verdelers die de beveiligingsstraten voeden.

Remote alarmering

Het was erg interessant om in een werkende security lane metingen te doen, terwijl er duizenden passagiers en koffers voorbij komen en het beveiligingspersoneel haar werk doet. Onze oplossing moest geïntegreerd worden in de security lane, waar ruimte heel beperkt is. De betrouwbaarheid van het systeem was van groot belang. Want als er grote aantallen passagiers door de security lanes moeten, kan Schiphol zich geen storingen en vertragingen veroorloven! Dankzij remote alarmering kan Schiphol nu doorlopend monitoren – en wij gaan er meteen heen als er iets aan de hand is.

Baggage inchecken Schiphol
Vliegtuig bij zonsondergang

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven