Op een jacht in Cannes tijdens het vuurwerkfestival

Je komt op plekken waar je normaal niet zo snel komt

Afgelopen zomer was ik tijdens de periode van het jaarlijkse vuurwerkfestival in Cannes. Ik mocht hier op een groot luxe jacht een Power Quality meting verrichten.

Nieuwe Power Quality metingen

Een aantal jaren voor mijn bezoek had de klant al door een andere partij kwaliteitsmetingen laten uitvoeren, waarna hij wat aanpassingen had gedaan in de elektrische installatie van zijn jacht. Het doel van mijn bezoek was om nieuwe Power Quality metingen in beeld te brengen, te achterhalen hoe het op dat moment was gesteld met de kwaliteit van de spanning en stroom en of er nog verdere verbeteringen mogelijk, of zelfs noodzakelijk, zouden zijn.

yacht-met-engineer-mannetje-power-quality

Vanuit de haven werd ik met een kleinere boot naar het jacht gebracht, wat niet lag aangemeerd, maar wat verderop in het water voor anker lag. Ik werd erg hartelijk ontvangen en tijdens mijn werk goed ondersteund door de technisch engineer aan boord. Het rapport dat ik later heb gemaakt was voor de klant erg duidelijk. Het gaf hem de informatie die hij nodig had om de puntjes op de i te zetten in zijn elektrische installatie. Weer een tevreden klant.

Wat deze trip extra leuk maakte, is dat het heerlijk weer was en er veel bedrijvigheid was in en rond de haven waar het jacht lag. In de avond, na het werk, kon ik lekker wandelen en genieten van het uitzicht en de sfeer. Een van de avonden heb ik het vuurwerkspektakel meegemaakt. Het jacht waar ik eerder de metingen op had verricht zag ik daarbij op de voorgrond van het vuurwerk, dat boven het water te zien was. Mensen om mij heen hoorde ik erover praten dat ze het zo’n imposant jacht vonden en ze maakten er ook foto’s van. Het jacht waar ik dus op had gewerkt. Dat was een mooie ervaring.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven