Vlamboogstudies voor een van ‘s werelds grootste bouwers

Risico op vlambogen

Bij de Nederlandse hoofdvestiging van een van de grootste brouwerijen ter wereld waren installatie-onderdelen zoals schakelinstallaties, bekabeling en beveiligingsapparatuur al zeer lange tijd in gebruik. De installatieverantwoordelijke begon zich zorgen te maken over kortsluitingen, die kunnen leiden tot vlambogen, en over de responstijden van beveiligingsapparatuur. Hij begreep dat er actie moest worden genomen om mensen en installaties veilig te houden en ervoor te zorgen dat aan alle normen werd voldaan.

Uitdagend project

Dit was een zeer groot, complex project, waarbij transformatoren in meerdere gebouwen betrokken waren. Niet alle benodigde informatie was beschikbaar vanwege de leeftijd van de installatie. Sommige onderdelen waren 60 jaar oud en documentatie ontbrak of was onvolledig. We moesten uitvinden hoe we zonder bepaalde data de parameters heel nauwkeurig konden schatten. Zo hebben wij bijvoorbeeld kabellengtes aan de hand van bouwtekeningen berekend. We hebben eerst de hoofdverdelers geanalyseerd en bedacht hoe we snel en eenvoudig voor naleving van de normen konden zorgen.

Brouwerij

In ons rapport werd duidelijk uiteengezet of elke beveiligingsinrichting nauwkeurig was gedimensioneerd en of deze op het juiste moment in werking zou treden. Geen van onze collega-bedrijven was bereid dit project, dat heel wat uitdagingen inhield en veel specifieke expertise vereiste, op zich te nemen. De klant kreeg binnen enkele maanden de oplossingen en het advies dat hij nodig had, en waardeerde het feit dat hij over rapporten beschikte aan de hand waarvan hij veiligheid in detail met het management kon bespreken.

Simulatie Vlamboog

Voor mij was het heel interessant om aan een installatie van deze grootte te werken. Bovendien kreeg ik alle processen te zien die bij het brouwen van bier komen kijken – nooit geweten dat er zoveel stappen waren! Ik heb veel mooie machines gezien die ik nog nooit eerder had gezien, met name werkelijk gigantische compressortanks en silo’s. Er stond ook een oud, ongebruikt, deel van de installatie, het was echt heel interessant om apparatuur van vele jaren geleden te kunnen bekijken!

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven