Vreemde meetresultaten oplossen bij Sligro

Vreemde meetresultaten oplossen bij Sligro

Sligro Food Group levert ruim 75.000 voedingsmiddelen en non-food artikelen aan levensmiddelendetaillisten, horecaondernemers, institutionele afnemers en andere grootverbruikers. Het bedrijf had meetapparatuur geïnstalleerd om verbruik van de eigen installaties in kaart te brengen. De meetresultaten waren echter vreemd te noemen: zonnepanelen leken energie te verbruiken, terwijl warmtepompen juist weer energie leken te leveren. “Ze wilden graag de mogelijke oorzaken van deze onverwachte data in kaart brengen, de meetresultaten gevalideerd hebben en zorgen dat dit in de toekomst zouden worden voorkomen,” vertelt Menno Spitteler, Electrical Engineer, HyTEPS.

Meetresultaten oplossen

“HyTEPS heeft als onafhankelijke partij alle metingen nagelopen en gevalideerd, historische fouten in de installatie opgespoord en interne scholing verzorgd. Wij kwamen erachter dat inconsequenties in de installatie ervoor zorgden dat het totaalplaatje niet klopte, ondanks het feit dat de installateurs alles precies volgens het boekje hadden aangesloten. Ik vond dit zelf een bijzonder interessant project omdat het niet puur om een technisch vraagstuk ging, maar ook over mensen en processen. Normaal gesproken verrichten we metingen, sporen we problemen op, en implementeren we de beste oplossing. Nu hadden we ook te maken met bepaalde processen uit ons vakgebied en met scholing. Echt mensenwerk. We hebben installateurs die perfect werk leveren op het gebied van aansluitingen realiseren en doormeten anders laten kijken naar aansluiten en meten in de context van een grote installatie, waarvan je niet weet of de documentatie of eerdere aansluitingen op orde zijn.”

“Door meer accurate metingen en groter bewustzijn van mogelijke pijnpunten in een installatie kunnen verbeterslagen nu worden gepland en kostbare fouten voorkomen. HyTEPS heeft ervoor gezorgd dat er nu met gevalideerde meetdata gewerkt kan worden. Installateurs onderkennen het belang van valideren. Want je kunt pas werken aan zaken als load balancing, inbreiden, of optimalisatie wanneer je weet dat al je data op orde is. De mensen van Sligro waren heel open en transparant en wilden heel graag samen met ons nieuwe dingen leren. Ik heb me voor dit project ook extra kunnen verdiepen in meetonzekerheid. Overigens was dit de eerste keer dat ik voor HyTEPS trainingen heb gegeven. Erg leuk! Zou ik wel vaker willen doen bij verschillende klanten…” 

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven