Naber kan optimaal gebruik maken van vermogen door Cos Phi verbetering

Naber kan optimaal gebruik maken van vermogen door Cos Phi verbetering

Aansluiting van extra machine mogelijk voor Naber Plastics B.V.

Referentie Naber Plastics
HyTEPS heeft onze vraag goed geïnterpreteerd en optimale ondersteuning in het proces geboden. De levering van de condensatorbank is voorspoedig verlopen en de gegeven verwachtte resultaten zijn uitgekomen.
Joep de Graauw, Naber Plastics B.V.
Vermindering verliezen
Extra capaciteit 
Verhoging efficiëntie

Toonaangevend en innovatief

Naber Plastics B.V. is een familiebedrijf dat uitgegroeid is tot één van marktleiders binnen de kunststof spuitgietbedrijven in Europa. Naber Plastics is continu op zoek naar innovatieve oplossingen voor zowel bestaande als nieuwe producten, waarvan er reeds meerdere in het bedrijfspand en -proces zijn geïmplementeerd. Bij de inrichting van de productielocatie is bij iedere energie-verbruikende activiteit de meest energiezuinige oplossing toegepast. Daarnaast is al vele jaren de energievriendelijkheid bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines een belangrijke en bepalende factor.

Wens extra machine

“We kwamen erachter dat de transformatoren grotendeels tot het maximum belast waren. Omdat wij een extra machine wilden aansluiten was het noodzakelijk de installatiecapaciteit te vergroten. Om dit te realiseren verwachtten we een Cos Phi oplossing te moeten implementeren. Daarom namen we contact op met HyTEPS. HyTEPS was bij ons bekend als expert op dit gebied door de periodieke nieuwsbrieven die wij van hen ontvangen. Na een eerste gesprek heeft HyTEPS een Power Quality meting in onze elektrische installatie uitgevoerd om inzicht te krijgen in het energieverbruik en de energiekwaliteit. HyTEPS constateerde na analyse van de meetdata dat er inderdaad een Cos Phi probleem speelde. HyTEPS heeft een duidelijk advies uitgebracht, inclusief de te verwachten resultaten; een CosPhi verbetering door middel van een condensatorbank.”

Optimaal benutten vermogen

“We hebben het advies van HyTEPS opgevolgd en gekozen voor een 400KVar condensatorbank, welke door HyTEPS is geleverd. Na inbedrijfstelling van de condensatorbank wordt ons beschikbare vermogen beter benut en onnodige energieverliezen voorkomen. We hebben hierdoor de gewenste extra machine aan kunnen sluiten en alle machines zijn altijd probleemloos in productie. Naber Plastics blijft bezig met het optimaliseren van het energieverbruik in de fabriek en we kijken nu naar eventuele vervolgstappen.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven