Van Munster Recyclers verhoogt energie efficiëntie en verlaagt kosten

Van Munster Recyclers verhoogt energie efficiëntie en verlaagt kosten

Samen voor duurzame processen

Referentie van Munster Recyclers
Met z’n allen streven wij meer dan ooit naar een gezonde samenleving. Dat vraagt om maatschappelijk betrokken ondernemerschap, waarbij je continu zoekt naar verduurzaming van je bedrijfs- en productieproces. Door installatie van een condensatorbank verminderen wij onnodige energie- en capaciteitsverliezen binnen onze eigen installatie maar ook bij de netbeheerder.
Jan van Munster, Directeur Van Munster Recyclers B.V.
Verbetering efficiëntie 
Verlaging kosten
Extra capaciteit 
Snel terugverdiend

Een totaaloplossing voor afvalstromen

Van Munster Recyclers te Heesch biedt klanten een totaaloplossing voor afvalverwerking van karton, papier, metaal, kunststof en hout. Dit kan gaan van één simpele container per week tot meerdere containers per dag. Afval kan flink bijdragen aan het bedrijfsrendement. En de milieudruk kan substantieel verlaagd worden. Van Munster Recyclers helpt organisaties bij het zetten van de juiste stappen binnen het afvalverwerkingsproces.

Kosten voor transport blindvermogen

“Tijdens onze recyclingprocessen ontstaan grote hoeveelheden blindvermogen, wat gepaard gaat met onnodig hoge energieverliezen. Onze netbeheerder factureerde ons maandelijks voor ‘transport van het blindvermogensverbruik’. Dit was voor ons een trigger om te kijken of wij de energie efficiëntie konden verbeteren. HyTEPS heeft ons uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden om de energieverliezen te verlagen en de blindvermogensboete te voorkomen.”

Oplossing met een korte ROI en verhoging bedrijfsrendement

“Wij hebben in overleg met HyTEPS gekozen voor installatie van een 150kVAr condensatorbank, met bescherming tegen harmonische vervuiling. Na installatie van de condensatorbank verdween de blindvermogensboete direct van onze maandelijkse elektriciteitsrekening. Omdat de transformator minder vermogen hoeft te transformeren – alleen het actief vermogen en niet langer het blindvermogen – is er extra installatiecapaciteit ontstaan. Dit biedt ons mogelijkheden tot uitbreidingen in de toekomst binnen onze bestaande infrastructuur.”

“Een jaar na inbedrijfname van de HyTEPS condensatorbank constateren we dat er na installatie geen ‘blindvermogensboete’ meer is betaald en dat de condensatorbank al bijna is terugverdiend.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven