VDL verhoogt het bedrijfsrendement en voorkomt onnodige verliezen

VDL verhoogt het bedrijfsrendement en voorkomt onnodige verliezen

Referentie VDL
Duurzaam ondernemen is zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en maatschappij. Door het installeren van een condensatorbank verhogen wij het bedrijfsrendement en voorkomen wij onnodige verliezen door onder andere warmteontwikkeling. Daarnaast ontstaat er extra elektrische capaciteit in de installatie voor eventuele uitbreidingen in de toekomst.
Ronald Engelen, Bedrijfsleider bij VDL Parree te Sevenum.
Verhogen bedrijfsrendement 
Verbeteren capaciteit

Alles begint en eindigt met kwaliteit

VDL Parree is sinds 1993 onderdeel van de VDL Groep. De visie van VDL is dat alles begint en eindigt met kwaliteit. De gekwalificeerde engineers van het projectbureau van VDL Parree richten zich volledig op de ontwikkeling en productie van complexere kunststof producten. De kwaliteit van het machinepark sluit daar naadloos bij aan.

Onnodige kosten door blindvermogen

“Wij betaalden maandelijks een ‘blindvermogensboete’ aan de netbeheerder. HyTEPS heeft ons geïnformeerd over de diverse mogelijkheden om blindvermogen te compenseren en hierdoor kosten te reduceren. HyTEPS heeft vervolgens Power Quality metingen verricht om inzicht te krijgen in het blindvermogensverbruik. Na analyse van de meetdata heeft HyTEPS een duidelijk en overzichtelijk advies uitgebracht.”

Minder kosten, meer capaciteit

“Na de Power Quality metingen en adviezen van HyTEPS besloten we het blindvermogensverbruik aan te pakken. Wij hebben het advies van HyTEPS opgevolgd en gekozen voor een 300kVAr condensatorbank, met bescherming tegen harmonische stromen. Hierdoor verhogen wij het bedrijfsrendement en voorkomen wij onnodige verliezen door warmteontwikkeling. Daarnaast ontstaat er extra capaciteit voor eventuele uitbreidingen in de toekomst.”

“Een jaar na inbedrijfname van de HyTEPS condensatorbank constateren we dat er na installatie geen ‘blindvermogensboete’ meer is betaald en dat de condensatorbank al bijna is terugverdiend.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven