Xella neemt maatregelen in het kader van duurzaamheid

Xella neemt maatregelen in het kader van duurzaamheid

Referentie Xella

De laatste jaren is er een steeds grotere aandacht voor de verduurzaming van bedrijven en instellingen. Bedrijven zoeken naar mogelijkheden om economisch en ergonomisch te werken. Ook Xella neemt maatregelen in het kader van duurzaamheid door het blindvermogen te verminderen en hierdoor kosten te reduceren. Dit verhoogt onze bedrijfsefficiency.

 Verbeterde efficiency

Minder efficiency door blindvermogen

Xella Nederland B.V. houdt zich bezig met de productie en levering van bouwmaterialen. Xella is gespecialiseerd in het bouwen met kalkzandsteen, cellenbeton en isoleren met minerale isolatieplaten, zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. “Xella werkt met een groot aantal machines die gebruik maken van wisselstroommotoren. Door de inductieve eigenschappen van deze motoren nemen deze blindvermogen op. Het gevolg hiervan is dat wij onze installatie capaciteit niet optimaal gebruiken. Hierdoor kan er minder actieve energie (kWh) getransporteerd worden wat afbreuk doet aan onze efficiënte bedrijfsvoering.”

Blindvermogen reduceren

“HyTEPS heeft ons vanuit hun uitgebreide kennis en ervaring geadviseerd vanaf het eerste moment dat wij met dit project aan de slag zijn gegaan. Na meerdere gesprekken en een gespecialiseerde meting zijn er op advies van HyTEPS bij Xella drie door HyTEPS geleverde condensatorbanken geplaatst. Deze zijn nu een half jaar in bedrijf en we kunnen nu al concluderen dat het blindvermogen in het net nagenoeg verdwenen is. Het opgenomen blindvermogen wordt door onze netbeheerder niet meer in rekening gebracht en de capaciteit van de installatie is vergroot.”

Oog op de toekomst

In de toekomst neemt Xella Nederland B.V. nog verdere stappen op het gebied van duurzaamheid. “Bij Xella gaan we waar mogelijk motorcontrollers inzetten, zodat we onze motoren optimaal kunnen benutten en er zo min mogelijk energie verloren gaat.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven