Geen blindvermogen boete meer voor Fouragehandel Verhoeven

Geen blindvermogen boete meer voor Fouragehandel Verhoeven

Onnodige kosten door blindvermogen

Referentie van Munster Recyclers

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is een steeds belangrijker begrip voor ondernemers. Zo ook voor Fouragehandel Verhoeven. Het verminderen van de energie- en capaciteitsverliezen binnen de installatie en daarmee de energie transportkosten is daarom van groot belang voor Verhoeven.

Verlaging Kosten
Gunstige Terugverdientijd 
Vermindering Verliezen
Verhoging Efficiëntie

Regionaal naar internationaal

Het familiebedrijf Fouragehandel Verhoeven bestaat al ruim 50 jaar en levert stro- en hooiproducten voor de veeteelt, paardenhouderij en tuinbouw. Wat als een kleinschalig regionaal bedrijf begon, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gevestigde naam, actief in verschillende Europese landen. Kwaliteit, service en bewust ondernemen staan bij Fouragehandel Verhoeven hoog in het vaandel. Alle producten worden in eigen beheer geproduceerd en met de modernste technieken ontstoft.

Onnodige kosten blindvermogen

Iedere maand betaalde Fouragehandel Verhoeven een boete aan de netbeheerder voor het blindvermogensverbruik. De adviseur van Fouragehandel Verhoeven heeft hen attent gemaakt op deze onnodige verspilling van energie en de bijkomende kosten. Waarna ELM Installatietechniek HyTEPS heeft gevraagd om samen tot een passende oplossing te komen voor Fouragehandel Verhoeven.

Condensatorbank de oplossing

HyTEPS en ELM Installatietechniek hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de geschikte oplossing. Om het blindvermogensverbruik aan te pakken is er gekozen voor een HyTEPS condensatorbank. Deze condensatorbank is door ELM installatietechniek geïnstalleerd en samen met HyTEPS in bedrijf gesteld.

Door het installeren van de condensatorbank worden onnodige energie verliezen voorkomen en stijgt de efficiëntie van de installatie. Na de inbedrijfstelling van de condensatorbank verdween de blindvermogensboete direct van de maandelijkse transportrekening van de netbeheerder.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven