Haval bespaart elektriciteit en verlengt levensduur van lampen

Haval bespaart elektriciteit en verlengt levensduur van lampen

De HyTEPS Cos Phi condensatorbank is, zonder inbreuk te maken op de bestaande elektrische infrastructuur of bedrijfsprocessen, geïnstalleerd en levert een directe besparing op, omdat we nu geen blindstroom meer betalen
Erwin van Limpt, Managing Director van Haval Disposables BV.

Innovatieve bedrijfsvoering

Haval Disposables BV is in 1984 gestart met de productie van disposables. Ontwikkeling en innovatie vinden in eigen beheer plaats en zijn onderdeel van de bedrijfsvoering. Door continue vernieuwing van zowel de productietechnieken als het assortiment is Haval Disposables BV uitgegroeid tot een specialist op het gebied van bestekken, glazen en verpakkingen binnen Europa.

Cos Phi capacitorbank

“Wij zijn altijd op zoek naar manieren om ons productieproces en onze bedrijfsvoering te optimaliseren. Daarnaast blijft het natuurlijk voor elk bedrijf interessant om kosten te reduceren. Na een gesprek met Jorlan Peeters van HyTEPS en een analyse van de situatie bleek dat wij door installatie van een HyTEPS Cos Phi condensatorbank op een eenvoudige manier onze kosten voor blindstroom tot 0 euro konden reduceren. Door installatie van deze condensatorbank is daarnaast een extra capaciteit bereikt in de installatie van 500 Ampère, waardoor wij geen extra trafo hoefden bij te plaatsen. De totale investering is in minder dan 2 jaar terugverdiend.”

LEC reduceert slijtage lampen

“We hebben op advies van HyTEPS ook een LEC unit aangeschaft. Hierdoor besparen wij op onze elektriciteitsrekening, maar de hoofdreden is voor ons dat hierdoor onze TL-lampen langer meegaan. Het vervangen van deze lampen is een smerig en tijdrovend proces en door verlenging van de levensduur van de lampen, hebben wij hier nu minder vaak mee te maken. Wij zijn meer dan tevreden met de bereikte resultaten.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven