Sappi verlaagt verliezen door installatie condensatorbanken

Sappi Maastricht B.V. verlaagt verliezen door installatie condensatorbanken

Onnodige energieverliezen door blindvermogen en harmonischen

Referentie Sappi Cos Phi
Sappi Maastricht is constant op zoek naar verbeteringen in de bedrijfsprocessen. Zo veroorzaken diverse elektrische regelbare aandrijvingen verschuivingsblindvermogen en distortieblindvermogen. Deze vermogens leveren geen bijdrage aan het werkelijk vermogen. Door het installeren van afgestemde condensatorbanken verhogen wij de efficiëntie van onze installatie.
Harry van den Boorn

Electrical Engineer bij Sappi in Maastricht

Vermindering Verliezen
Verbetering Kwaliteit
Verhoging efficiëntie
Verlaging kosten

Sappi wereldleider in gecoat papier

Sappi Europe is leidend producent van gecoat papier in Europa. Sappi staat bekend voor innovatie en kwaliteitspapier. Dit papier wordt onder andere gebruikt in boeken, tijdschriften, catalogussen en advertenties.

Blindvermogen bij papierproductie

“Voor het maken van papier zijn veel elektrische machines nodig. De toerengeregelde motoren van deze machines veroorzaken voornamelijk 5e harmonische stromen. Deze stroom vloeit tussen de transformatoren, hoofdverdelers en machines en levert geen bijdrage aan het actieve vermogen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de installatie verstoord en ontstaan onnodige energieverliezen. Na het uitvoeren van Power Quality metingen op diverse hoofdverdelers bleek dat wij bij meerdere machines en delen van de installatie een lage energie efficiëntie hebben. Op basis van deze gegevens hebben wij besloten zowel het blindvermogen als het distortievermogen aan te pakken.”

Optimaliseren energie-efficiëntie

“Naar aanleiding van de metingen en conclusies zijn wij samen met HyTEPS op zoek gegaan naar de beste oplossing om zowel het blindvermogen als de harmonische vervuiling te reduceren. We zijn uitgekomen op afgestemde condensatorbanken. Met deze HyTEPS condensatorbanken compenseren wij het blindvermogen en worden de harmonische stromen grotendeels uit het net gefilterd. Hierdoor stijgt onze installatie-efficiëntie (verhoging Power Factor) en worden de energieverliezen gereduceerd tot aanvaardbare waarden. Door deze investering wordt de beschikbaarheidsgraad van het rotating equipment verhoogd, wat uiteindelijk het productieproces ten goede komt.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven