‘t Voske voorkomt onnodige verliezen en vergroot de capaciteit

Champignonkwekerij ‘t Voske voorkomt onnodige verliezen en vergroot de capaciteit

Het maatschappelijk verantwoord telen van paddenstoelen op een bedrijfseconomisch gezonde wijze met als doel om klimaatneutraal te produceren” dat is de missie van Champignonkwekerij ’t Voske B.V.

Energie- en klimaatneutraal

In het Brabantse Uden bevindt zich Champignonkwekerij ’t Voske, kwekerij voor kastanjechampignons en portabella’s. Wat ’t Voske zo bijzonder maakt is dat zij als eerste champignonkweker ter wereld bouwen aan een volledig energie- en klimaatneutrale kwekerij. Dit houdt in dat er zo min mogelijk energie verloren gaat en er een minimum aantal afval- en transportstromen ontstaan.

Te hoge blindstroom

Na het opstellen van een generator ondervond ’t Voske problemen met de blindstroom. Daarnaast kwamen zij door het plaatsen van deze generator erachter dat de stroom op het aansluitpunt te hoog werd, wat een risico vormde. Om een boete van de energieleverancier te voorkomen en de installatie volledig en veilig te kunnen laten draaien heeft champignonkwekerij ’t Voske via hun plaatselijke installateur Vegatech, contact opgekomen met HyTEPS.

Tijdelijke oplossing

Na de Power Quality meting op locatie en probleemanalyse bleek dat een condensatorbank de oplossing was voor de problemen van champignonkwekerij ’t Voske. Echter zat er een levertijd van 6-8 weken op de condensatorbank. Als tijdelijke oplossing heeft HyTEPS een Actief Harmonisch Filter geplaatst, waardoor de installatie van ’t Voske direct met minder problemen kampte. Na enkele weken is dit Actief Harmonisch Filter vervangen door de beoogde condensatorbank.

Volledig en veilig draaien

Na inbedrijfstelling van de Condensatorbank kan de generator van Champignonkwekerij volledig en veilig draaien. Daarnaast is de Cos Phi in de installatie volledig hersteld, worden onnodige verliezen voorkomen en is de capaciteit vergroot.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven