Nyrstar geniet van continue inzicht in de kwaliteit van haar elektriciteit

Inzichtelijk maken van de kwaliteit van elektriciteit

EM720T meters registreren bij Nyrstar alle Power Quality events

Referentie Nyrstar Monitoring
Een jaar geleden hadden wij te maken met onverklaarbare kortstondige uitval van onze thyristors. Om bij toekomstige uitval inzicht te hebben in onze Power Quality op het moment van de uitval heeft HyTEPS ons SATEC EM720T meters geadviseerd en geleverd. Nu hebben wij – via de bijgeleverde software – op elk moment inzicht in de kwaliteit van onze elektriciteit, real-time maar ook in het verleden.
Patrick Emmers

Reliability Engineer E&I bij Nyrstar

 Geavanceerde snelle meter 
Registratie alle Power Quality events
Real-time inzicht
Inzicht in de historie

Onverklaarbare uitval van thyristoren

Nyrstar is de enige zinkproducent in Nederland en produceert jaarlijks circa 290.000 ton zink van zeer hoge kwaliteit.
“Bij de productie van zink maken we gebruik van gelijkrichters met thyristoren en dioden. Een jaar geleden hadden wij te maken met onverklaarbare kortstondige uitval van onze gelijkrichters met thyristoren. Tijdens het uitgebreide onderzoek naar de oorzaak van de uitval rees onder andere de vraag hoe het op het moment van de uitval was gesteld met de kwaliteit van onze voeding, onze elektriciteit. Toen het woord Power Quality viel hebben wij meteen HyTEPS benaderd, onze huisleverancier op het gebied van Power Quality.”

Inzicht in Power Quality met EM720T

“In samenspraak met HyTEPS hebben we gekozen voor de EM720T. Dit is de meest geavanceerde en snelle meter die alle mogelijke Power Quality events registreert, waaronder transiënten, pieken, dips, flikker en harmonischen.

HyTEPS heeft vier van deze meters geleverd, één voor elk van onze 10 KV voedingslijnen. We hebben samen met HyTEPS de meters en bijbehorende software geconfigureerd.”

Real-time inzicht en historie

“Op het moment dat er nu apparatuur uitvalt, zoals frequentieregelaars, elektrische voedingen of de thyristoren, kunnen wij meteen vanachter ons bureau zien wat de status was van de Power Quality op dat moment, – real-time – maar ook in het verleden. Dit beperkt ons zoekgebied naar de oorzaak van de uitval. Daarnaast kunnen we ook trends op de langere termijn inzichtelijk maken.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven