Nyrstar krijgt inzicht in haar Power Quality

Nyrstar krijgt inzicht in haar Power Quality door energie metingen

Referentie Nyrstar
Wij wilden graag aan de hand van specialistische metingen de Power Quality inzichtelijk maken zodat naar mogelijke oplossingen kon worden gezocht. In november 2010 hebben wij samen met HyTEPS de Power Quality en energie metingen verricht op de laag- en middenspanningsinstallaties.
Nico Hendrix

Sr. Project Engineer E&I bij Nyrstar Budel B.V.

Verhoogde bedrijfszekerheid

De enige zinkproducent in Nederland

Nyrstar Budel B.V. in Budel-Dorplein is een metallurgisch-chemisch productiebedrijf, de enige zinkproducent in Nederland, met ca. 450 medewerkers dat jaarlijks ca. 290.000 ton zink van zeer hoge kwaliteit produceert. Nyrstar Budel B.V. is een 100% dochteronderneming van Nyrstar, een toonaangevende wereldwijde Multi metalenonderneming, die aanzienlijke hoeveelheden zink en lood produceert, alsook andere producten waaronder zilver, goud en koper.
“The partner of choice in essential resources for the development of a changing world.”

Power Quality inzichtelijk maken

Nico Hendrix, Sr. Project Engineer E&I bij Nyrstar Budel B.V. geeft aan dat zink met behulp van elektrolyse uit zinkerts wordt gehaald. Hierbij is veel stroom nodig, oplopend tot 77.000 Ampère per circuit. Hiervoor worden gelijkrichters gebruikt, welke veel hogere harmonischen produceren met als gevolg dat er op andere plaatsen storingen optreden of apparatuur kapot gaat. “Wij wilden graag aan de hand van specialistische metingen de Power Quality inzichtelijk maken zodat naar mogelijke oplossingen kon worden gezocht.”

Compenseren van de harmonische stromen

“In november 2010 hebben wij samen met HyTEPS de Power Quality en energie metingen verricht op de laag- en middenspanningsinstallaties. Enkele weken later hebben wij van HyTEPS de duidelijke rapportage ontvangen, waardoor het voor ons zichtbaar was waar de problemen zaten.”
“HyTEPS heeft ons in de rapportage het compenseren van de harmonische stromen aanbevolen middels Actief Harmonische Filters vanwege de wisselende belasting. Door deze aan te sluiten op de middenspanning wordt de vervuiling bij de bron aangepakt.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven