Sappi reduceert productie uitval

Sappi Maastricht B.V. reduceert productie uitval door wegnemen harmonischen

Referentie Sappi
Tot twee keer toe, vrij kort achter elkaar, gingen de analoog-digitaal kaarten in onze procesbesturing stuk. Daardoor viel onze papiermachine in storing. Zo’n productiestop is kostbaar. We zijn op zoek gegaan naar de mogelijke oorzaak en na uitgebreide metingen, werd één afwijking zichtbaar; een overdaad aan harmonischen.
Harry van den Boorn

Electrical Engineer bij Sappi in Maastricht

Vermindering Verliezen
Verbetering Kwaliteit
Verhoging efficiëntie
Verlaging kosten

Sappi wereldleider in gecoat papier

Sappi Maastricht B.V. is onderdeel van Sappi Fine Paper Europe, een wereldleider van gecoat grafisch papier en ‘chemical’ cellulose. Sappi heeft fabrieken in Noord-Amerika, ZuidAfrika en Europa met in totaal meer dan 15.500 medewerkers.

Wegnemen harmonischen

Door metingen werd vastgesteld dat er een overdaad aan harmonischen in de installatie aanwezig was. “Omdat er naast de harmonische vervorming geen andere afwijkingen werden gevonden die het probleem met de analoog-digitaal kaarten zouden kunnen verklaren, hebben we besloten dat de stroomvervuiling aangepakt moest worden.” Aldus de heer Van den Boorn. “Technische Unie heeft ons in een vroeg stadium geïnformeerd over de mogelijkheden. Onze ervaring met Technische Unie en de kwaliteit van hun advies was doorslaggevend. Het werd een actief filter van HyTEPS. Nadat het filter in bedrijf was genomen zagen we dat de harmonische vervorming ruim binnen de door de norm geaccepteerde grenzen bleef. De derde harmonische was nagenoeg nul.”

Geen productie-uitval

“Een jaar na inbedrijfname van het HyTEPS actief filter moeten we constateren dat een productieuitval ten gevolge van deze procesautomatisering zich niet meer heeft voorgedaan. Tel daarbij op de toegenomen levensduur van de componentent en een lager energieverbruik, dan mogen we concluderen dat dit filter zich dit jaar al heeft terugverdiend.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven