U kunt op verschillende manieren een besparing op uw energieverbruik realiseren. De meeste energiebesparende maatregelen zijn alom bekend en toegepast. U kunt hierbij denken aan de installatie van energiezuinige verlichting (LED of hoogfrequent), het plaatsen van slimme meters en het toepassen van bewegingssensoren en isolatie. HyTEPS biedt een minder bekende, maar minstens even effectieve oplossing, waarmee u tot 15% besparing realiseert op het elektrische energieverbruik van uw bedrijf. Met de ComEC, onze spanningsregelaar voor het gehele pand, reduceert u het energieverbruik van alle in het pand aanwezige elektrische apparatuur. Dit zonder hoge installatiekosten, zonder inbreuk te maken op de bestaande elektrische installatie en met een terugverdientijd van veelal tussen de 3 en 5 jaar.

Bespaar op uw totale elektrische energieverbruik

Bespaar op uw totale elektrische energieverbruik: voordelen spanningsverlaging totaal

Besparing op het energieverbruik = Besparing op kosten

Een spanningsregelaar wordt direct na de hoofdschakelaar geïnstalleerd. Hierdoor realiseert u een besparing op nagenoeg elke elektrische energieverbruiker in het pand. Afhankelijk van de aanwezige apparatuur en de belasting kan de besparing op het energieverbruik oplopen tot wel 15% van de jaarlijkse elektriciteitsrekening. De spanningsregelaar is met name geschikt voor reductie van het energieverbruik binnen bedrijven waar een groot aantal elektrische verbruikers in werking is.

Besparing op het kWh-verbruik en levensduur verlenging

De grootste besparingen zijn haalbaar op apparatuur, zoals (conventionele) verlichtingsinstallatie, koelingen en vriezer, verwarmings- en airco-systemen etc. Hierdoor lenen onze systemen zich uitstekend voor diverse toepassingen, waaronder supermarkten, benzinestations, hotels, sportcomplexen en koel- en vrieshuizen. Bekijk onze referenties voor gemaakte cases bij enkele van onze relaties. Afhankelijk van het kWh-verbruik en de kosten die hieraan verbonden zijn, is de terugverdientijd veelal 3 tot 5 jaar. Daarnaast levert spanningsverlaging een aanvullende besparing op service- en onderhoudskosten. Elektrische apparatuur wordt steeds gevoeliger voor spanningsfluctuaties, wat een nadelige invloed heeft op de levensduur. Door het verlagen en stabiliseren van de spanning verlengt u de levensduur van elektrische apparatuur.

Benieuwd naar uw terugverdientijd?

Wij maken graag geheel vrijblijvend een berekening voor u.