Besparen op het energieverbruik van verlichting kan vaak op een zeer eenvoudige manier worden gerealiseerd. De meest bekende manier is het vervangen van de huidige verlichtingsinstallatie voor een energiezuiniger type. Naast de keuze voor energiezuinige verlichting is er echter nog een andere - vaak minder kostbare - optie om te besparen op het elektriciteitsverbruik van verlichting : het plaatsen van een spanningsregelaar. Met een spanningsregelaar kan tot wel 25% op het energieverbruik van conventionele verlichting bespaard worden. Een bijkomend voordeel is dat lampen minder zwaar belast worden door het lagere voltage. Hierdoor wordt de levensduur van lampen en verlichting verlengd, wat scheelt in service- en onderhoudskosten.

Bespaar tot 25%

Bespaar op verlichting => verlicht uw energierekening

Energiebedrijven mogen volgens Europese standaard een spanningsniveau leveren van 230 Volt, met een afwijking van 10%: dit komt neer op een spanning tussen 207 en 253 Volt. Lampen zijn gemaakt om optimaal binnen dit spanningsbereik te functioneren, maar in werkelijkheid blijkt de spanning in elektrische installaties vaak ver boven de 230 Volt te liggen. En als 207 Volt genoeg is om een lamp te laten branden, waarom zou u dan meer energie consumeren?
Onze spanningsregelaar verlaagt het spanningsniveau in uw verlichtingsinstallatie. Door verlaging van de spanning verlaagt u uw energieverbruik en bespaart u dus op uw energierekening.

Benieuwd naar uw terugverdientijd?

Wij maken graag geheel vrijblijvend een berekening voor u.