Onderzoek en Advies

Bij problemen, nieuwbouw of ingrijpende wijzigingen in de elektrische installatie

HyTEPS ondersteunt u middels specialistisch Power Quality onderzoek en advies over vervolgstappen

Door onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis zijn wij expert in ons vakgebied Power Quality (de kwaliteit van spanning en stroom). Wij hebben reeds te maken gehad met zeer uiteenlopende vraagstukken en problematieken binnen een breed scala aan sectoren. Onze hoogopgeleide engineers, professionele meetinstrumenten en geavanceerde analysesoftware en -systemen zijn de ‘gereedschappen’ welke wij beschikbaar hebben om u te ondersteunen. Zowel in het geval dat u te maken heeft met problemen in uw elektrische installatie, als geplande ingrijpende wijzigingen in de installatie en tevens bij de plannen voor nieuwbouw.

Wanneer is onze inzet van toegevoegde waarde

Onze inzet middels Power Quality onderzoek en advies kan in vele gevallen van toegevoegde waarde zijn. Wanneer er problemen zijn binnen uw elektrische installatie met bijvoorbeeld flikkerende verlichting, onverklaarbare storingen of een extreem versnelde veroudering van apparatuur; neem dan contact met ons op. Wij onderzoeken het probleem, detecteren de oorzaak en adviseren u over de oplossing. Maar ook wanneer u van plan bent ingrijpende wijzigingen door te voeren in de elektrische installatie staan wij graag voor u klaar. Denk hierbij aan het vervangen van conventionele verlichting (gloeilampen, spaarlampen en tl-verlichting) door ledverlichting, het plaatsen van een zeer groot aantal zonnepanelen of het vervangen van oudere machines door nieuwe innovaties binnen de bestaande elektrische installatie. Zelfs bij nieuwbouw kunnen wij u voorzien van het nodige advies om reeds vooraf een optimale Power Quality en daardoor betrouwbare elektrische energievoorziening te verzekeren.

Reactief

Bij problemen in de elektrische installatie, zoals:

– Het optreden van apparaat- en systeemfouten

– Flikkerende verlichting

– Versnelde slijtage op (stroom) converters e.a. componenten

– Oververhitte motoren en voedingskabels

– Hoge energiekosten zonder eenduidige reden

Preventief

Bij nieuwbouw en ingrijpende veranderingen, zoals:

– Vervangen van conventionele verlichting voor ledverlichting

– Installeren van een groot aantal zonnepanelen

– Vervangen van machines door nieuwe innovaties en robotica

– Aanschaf van een extra of grotere trafo

– Uitbreiding van de installatiecapaciteit bij de netbeheerder

– In de ontwerpfase van nieuwbouw

De juiste werkwijze stemmen wij af op uw probleem en/of wens.

Allereerst is het van belang om dit duidelijk te inventariseren en in kaart te brengen. Veelal zullen wij vervolgens Power Quality metingen verrichten binnen uw elektrische installatie. Meestal volstaat een meting van een of twee dagen. In sommige gevallen is het gewenst om gedurende langere tijd metingen te verrichten, teneinde de noodzakelijke data te verzamelen voor een correcte analyse en diagnose. Daarnaast kan het nodig zijn om de stroom- en spanningskarakteristieken van een product, machine of component nader te onderzoeken. De technische specificaties geven hiervoor een grove eerste inschatting. Voor een meer correcte en specifieke analyse zijn vaak aanvullende metingen gewenst. Wanneer alle noodzakelijke data zijn verzameld, analyseren wij deze met behulp van geavanceerde software en analysesystemen. De kennis van onze hoogopgeleide engineers en onze jarenlange ervaring zijn hierbij van onmisbare waarde. Onze bevindingen, diagnose en adviezen verwerken wij in een rapportage. Wij bespreken deze rapportage met u en stellen samen met u de eventuele vervolgstappen vast. Ook in het verdere traject – na het Power Quality onderzoek – ondersteunen wij u graag met onze Power Quality dienstenproducten en monitoring totaalpakket.

Diensten Onderzoek & Advies

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven