Verhuur service

Compleet pakket; huur van meetapparatuur, analyse van meetdata en rapportage

Onze verhuurservice meetapparatuur bestaat uit een combinatie van meterhuur en een specialistische analyse en rapportage. Door inzet van deze dienst krijgt u een eerste inzicht in de Power Quality status van uw elektrische installatie. Dit is niet alleen een belangrijkste eerste stap bij onverklaarbare problemen of het vermoeden van Power Quality issues. Ook wanneer u een eerste indicatie wilt hebben van de energie efficiëntie, installatie betrouwbaarheid en/of veiligheid biedt de verhuurservice uitkomst. De verhuurservice van meetapparatuur is breed inzetbaar voor zowel energie- als Power Quality metingen. Wij stemmen de meetapparatuur, analyse en rapportage af op uw wens, uw probleem en uw specifieke situatie.

De HyTEPS verhuurservice bestaat uit de huur van meetapparatuur van MapTools gecombineerd met specialistische analyse en rapportage door HyTEPS.

Waarom de verhuurservice meetapparatuur?

Het is een situatie die steeds vaker voorkomt; er ontstaan storingen, defecten en/of problemen binnen een elektrische installatie die op het eerste oog onverklaarbaar lijken te zijn. Inmiddels is steeds meer bekend dat een verslechterde Power Quality hiervan de oorzaak kan zijn. Het is van belang inzicht te hebben in de Power Quality status van de installatie. Daarbij zijn onder andere aspecten van belang als de mate van harmonische vervuiling, de aanwezigheid van spanningsdips en blindvermogen.

Meterhuur

Een eerste indicatie van de Power Quality status van de elektrische installatie kan worden verkregen door data te verzamelen met een Power Quality analyzer. Door de huur van de benodigde meetapparatuur blijven de kosten beperkt tot slechts een fractie van de prijs van de aanschaf van een dergelijke analyzer. De huur van de meetapparatuur in ons verhuurservice pakket wordt verzorgd door MapTools. MapTools heeft een divers aanbod in meetapparatuur. Afhankelijk van uw wensen en het specifieke meetdoel kan de best passende meetapparatuur worden gekozen, waaronder de Fluke 435-2, Fluke 438-2 en enkele GMC meters zoals PQ-Box 150, NEN3140 en aardingsmeters.

Verhuurservice Power Quality Meters

Specialistische kennis en ervaring

Vervolgens is het belangrijk om niet alleen data te verzamelen met deze Power Quality meetapparatuur, maar ook om deze data te analyseren met de benodigde expertise en ervaring op dit gebied. Alleen dan kunnen de juiste conclusies worden getrokken en onderbouwde aanbevelingen worden gedaan. HyTEPS is specialist in Power Quality en bezit de jarenlange kennis en ervaring die hiervoor nodig is.

Power Quality meting met hoogwaardige Power Quality meters

Voordelen van de HyTEPS Verhuurservice meetapparatuur

 1. U plaatst de meetapparatuur zelf
  Dit merkt u aan de kostprijs van de verhuurservice. De meetapparatuur wordt vooraf juist ingesteld voor uw specifieke meetdoel. Vervolgens plaatst u zelf de Power Quality analyzer in uw installatie. Onze engineers hoeven niet af te reizen naar uw locatie om metingen te verrichten en installatiegegevens te verzamelen. Dit scheelt aanzienlijk in tijd en kosten.

 2. Data verzamelen via een duurmeting
  De verhuurservice omvat de huur van meetapparatuur voor een periode van een week, of langer indien u dit wenst. Er bestaan Power Quality fenomenen die zicht slechts eens in een aantal dagen voordoen. Door een duurmeting komen deze aan het licht.

 3. Specialistische analyse en rapportage
  U ontvangt na retour sturen van de meetapparatuur een analyse en rapportage van de meetdata. Deze analyse en rapportage worden gemaakt door engineers van HyTEPS. HyTEPS beschikt over een jarenlange en zeer diepgaande kennis en ervaring op het vakgebied Power Quality.

 4. Advies en aanbevelingen bij risico’s of kansen
  Wanneer onze engineers mogelijke (toekomstige) bedreiging detecteren, formuleren zij in de rapportage aanbevelingen om deze te reduceren of elimineren. Ook mogelijke kansen tot verbetering komen aan het licht. De verhuurservice kan ingezet worden voor úw specifieke meetdoel. Een mogelijke aanbeveling in de rapportage kan een uitgebreide Power Quality scan op locatie, zijn waarbij onze engineer op 6-8 punten in de installatie specifieke metingen verricht. De aanbeveling kan echter ook een productoplossing zijn, zoals toepassing van Power Quality monitoring of het plaatsen van een condensatorbank. De analyses en aanbevelingen beperken zich niet alleen tot het vakgebied Power Quality. Ook op het gebied van energie kunnen wij u ondersteuning bieden middels onze verhuurservice.

 5. Ook analyse en rapportage zónder meterhuur
  Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u al de beschikking heeft over (huur) meetapparatuur. Wellicht bent u dan alleen op zoek naar een specialist om de meetdata te analyseren en u hieromtrent van adviezen te voorzien. Ook in dit geval kunt u gebruik maken van onze diensten. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Installateurs tevreden over de verhuurservice

Verschillende installateurs hebben al gebruik gemaakt van ons complete HyTEPS verhuurservice pakket. Ze zijn erg te spreken over het resultaat. Via deze verhuurservice ondersteunt HyTEPS hen vanuit jarenlange expertise en ervaring bij het formuleren van de juiste adviezen en het nemen van de juiste beslissingen en acties.

Belangrijkste verschillen tussen Verhuurservice en de Uitgebreide Power Quality Meting

Onderstaand geven wij u in het kort inzicht in de belangrijkste verschillen tussen een Power Quality analyse met de HyTEPS verhuurservice en de uitgebreide Power Quality meting op locatie:

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

  Scroll naar boven