Juiste analyse is key bij monitoring

Zonder een juiste analyse zijn de door monitoring verkregen data niet meer dan data

Door monitoring van het energieverbruik en de Power Quality wordt een groot aantal uiteenlopende data verzameld. Zonder een juiste analyse van deze data is het onmogelijk om trends en mogelijke problemen te detecteren, het energieverbruik te reduceren en de bedrijfszekerheid en veiligheid te waarborgen. Door de Power Quality Analyzers en energiemeters aan een softwarepakket te koppelen wordt een groot deel van de analyse reeds geautomatiseerd. In de software kunnen grafieken en tabellen beschikbaar worden gemaakt die een eerste inzicht bieden in het energieverbruik, problemen en ontwikkelingen. Daarnaast ondersteunen wij u desgewenst bij de analyse en rapportage van de meetdata vanuit de elektrische installatie. Wij brengen periodiek een verslag uit na analyse van de meetgegevens en adviseren u waar mogelijk omtrent mogelijke risico's, optimalisatie en verbeteringen.

HyTEPS monitoring service analyse en rapportage

Core business

Niet ieder bedrijf heeft de kennis of de tijd om actief te werken met de gegevens die middels monitoring worden verkregen. Elk bedrijf en elke werknemer heeft zijn of haar eigen specialisatie. Wij zijn expert op het gebied van Power Quality in al haar facetten. Power Quality is ónze core business. De diensten en producten die wij leveren zijn erop gericht de kwaliteit van spanning en stroom binnen elektrische installaties te optimaliseren en hierdoor de energie efficiëntie, continuïteit en veiligheid te waarborgen. Wij hebben gespecialiseerde kennis en jarenlange ervaring om u te ondersteunen bij de analyse van door monitoring verkregen data. Vooral een juiste analyse van de data vanuit Power Quality monitoring vereist de nodige kennis, ervaring en inzicht.

Enkele voorbeelden van wat wij voor u inzichtelijk kunnen maken:

  • Afwijkingen in energieverbruik
  • Ongebalanceerde belastingen
  • Overbelasting
  • Harmonische verstoringen (getoetst aan de norm)
  • Aanwezigheid van spanningsdips en -pieken
  • Spanningsfluctuaties
  • Vergelijking met voorgaande periodes (trends)

Monitoring analyse en rapportage service

 

Actief en reactief

De analyse en rapportage van monitoring data kunnen wij actief voor u verzorgen, volgens een vooraf met u besproken termijn en afgestemd op uw specifieke wens en behoefte. Het is echter ook mogelijk om onze monitoring analyse en rapportage service reactief in te zetten. Wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft gehad met een storing in apparatuur of componenten kunnen wij een analyse uitvoeren op de meetdata en boven water halen of de oorzaak te maken heeft gehad met een probleem met de Power Quality, verbonden aan één of meerdere van de Power Quality facetten, of wellicht met een elektrische verstoring van buitenaf. Ook een combinatie van actieve en reactieve analyse is natuurlijk mogelijk.

HyTEPS ondersteunt u bij analyse en rapportage

 

Wij zijn expert in het detecteren van trends, afwijkingen, verstoringen en onregelmatigheden in de data verkregen door monitoring van het elektrisch energieverbruik en de kwaliteit van deze elektrische energie. Aan de hand van onze diepgaande kennis en ervaring op het gebied van Power Quality, de normen en de eventueel beschikbare data historie zijn wij in staat om adequate en accurate analyses van uw monitoring data te verzorgen. Wij ondersteunen u graag hierin en informeren u omtrent onze bevindingen in een duidelijk rapport. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Ask an Power Quality Expert