HyTEPS logo

 

HyTEPS Kennissessie

De elektrische installatie: meten en beheersen

HyTEPS Kennissessie Vision Business Club
Maandagavond 15 november

17.00 uur :  Ontvangst/borrel
17.30 uur :  Presentatie
18.30 uur:   Diner

Locatie
Châlet Helenaheuvel
Sint Helenalaan 2
3941 EH Doorn

Elektrische installatie meten en beheersen

Complexere installaties en uitdagingen

De energietransitie en implementatie van een steeds breder scala aan innovatieve elektronica brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Zowel ontwerpers van elektrische installaties als installatieverantwoordelijken krijgen dagelijks hiermee te maken. Het beheersen van de - steeds complexere - installatie vereist meer en meer specialistische kennis. HyTEPS wil u hierbij graag ondersteunen. Wij doen dit mede door het delen van onze kennis en inzichten tijdens de HyTEPS Kennissessie "De elektrische installatie: meten en beheersen" op maandagavond 15 november.

Onderwerpen

Meer controle door meten & monitoring
Het belang van inzicht in de energiestromen van de installatie is groter dan ooit. De energietransitie vraagt het maximale van onze elektriciteitsnetten en daarbij is het een “must” om de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid te waarborgen. De toenemende vraag naar elektrische energie belast de elektrische installaties zwaarder en risico’s van ongeplande uitval nemen toe. Naast overbelasting speelt ook Power Quality een cruciale rol bij een optimale bedrijfsvoering van de installatie en kan zelfs meer vrije ruimte creëren binnen de installatie. Meer en beter inzicht door monitoring en metingen biedt de installatieverantwoordelijke meer grip op de installatie waardoor hij tijdig kan anticiperen op mogelijke risico’s. Inzicht in de belasting van de installatie, maar ook de status van de installatie, helpt u de installatie optimaal te beheren en de vinger aan de pols te houden.

Risico's reduceren door simuleren
Het uitvoeren van simulaties kent vele voordelen; het beperkt risico's en problemen, is kosteneffectief en vergroot de inzichten in de elektrische installatie. Er zijn tal van simulatiediensten waarmee de installatieverantwoordelijke kan worden ondersteund en ontlast. Met de juiste kennis, jarenlange ervaring en professionele tools zorgen wij er niet alleen voor dat bestaande risico's en problemen in een elektrische installatie worden opgelost, maar we kunnen ook mogelijke toekomstige problemen voorspellen. Simuleren is echter ook vakmanschap, als er verkeerde data in gaat, komt er ook verkeerde data uit.

Sprekers

Christan van Dorst
Christan is Manager Technical Engineering bij HyTEPS.

Jorlan Peeters
Jorlan is managing director bij HyTEPS.

HyTEPS Kennissessie Schiphol
Wij ontmoeten u graag op maandag 15 november.