Analyse & Rapportage

Juiste analyse is key bij monitoring

Zonder een juiste analyse zijn de door monitoring verkregen data niet meer dan data

Door monitoring van het energieverbruik en de Power Quality wordt een groot aantal uiteenlopende data verzameld. Zonder een juiste analyse van deze data is het onmogelijk om trends en mogelijke problemen te detecteren, het energieverbruik te reduceren en de bedrijfszekerheid en veiligheid te waarborgen. Door de Power Quality Analyzers en energiemeters aan een softwarepakket te koppelen wordt een groot deel van de analyse reeds geautomatiseerd. In de software kunnen grafieken en tabellen beschikbaar worden gemaakt die een eerste inzicht bieden in het energieverbruik, problemen en ontwikkelingen. Daarnaast ondersteunen wij u desgewenst bij de analyse en rapportage van de meetdata vanuit de elektrische installatie. Wij brengen periodiek een verslag uit na analyse van de meetgegevens en adviseren u waar mogelijk omtrent mogelijke risico’s, optimalisatie en verbeteringen.

Monitoring Analyse & Rapportage

Core business

Niet ieder bedrijf heeft de kennis of de tijd om actief te werken met de gegevens die middels monitoring worden verkregen. Elk bedrijf en elke werknemer heeft zijn of haar eigen specialisatie. Wij zijn expert op het gebied van Power Quality in al haar facetten. Power Quality is ónze core business. De diensten en producten die wij leveren zijn erop gericht de kwaliteit van spanning en stroom binnen elektrische installaties te optimaliseren en hierdoor de energie efficiëntie, continuïteit en veiligheid te waarborgen. Wij hebben gespecialiseerde kennis en jarenlange ervaring om u te ondersteunen bij de analyse van door monitoring verkregen data. Vooral een juiste analyse van de data vanuit Power Quality monitoring vereist de nodige kennis, ervaring en inzicht.

Enkele voorbeelden van wat wij voor u inzichtelijk kunnen maken

Afwijkingen in energieverbruik
Ongebalanceerde belastingen
Overbelasting
Harmonische verstoringen (getoetst aan de norm)
Aanwezigheid van spanningsdips en -pieken
Spanningsfluctuaties
Vergelijking met voorgaande periodes (trends)

Actief en reactief

De analyse en rapportage van monitoring data kunnen wij actief voor u verzorgen, volgens een vooraf met u besproken termijn en afgestemd op uw specifieke wens en behoefte. Het is echter ook mogelijk om onze monitoring analyse en rapportage service reactief in te zetten. Wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft gehad met een storing in apparatuur of componenten kunnen wij een analyse uitvoeren op de meetdata en boven water halen of de oorzaak te maken heeft gehad met een probleem met de Power Quality, verbonden aan één of meerdere van de Power Quality facetten, of wellicht met een elektrische verstoring van buitenaf. Ook een combinatie van actieve en reactieve analyse is natuurlijk mogelijk.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven