Power Quality monitoring

Power Quality monitoring voorkomt problemen

Het is een tool tot verbetering van de energie efficiëntie en continuïteit van de bedrijfsprocessen

Monitoring kan naast inzicht in het energieverbruik en de energiestromen ook inzicht bieden in de kwaliteit van spanning en stroom (Power Quality). Nadat er inzicht is verkregen in de mogelijke problemen op het gebied van de kwaliteit van elektrische energie, kunnen stappen worden ondernomen tot verbetering. Denk hierbij aan het reduceren van energieverliezen, voorkomen van uitval van apparatuur door harmonische of versnelde veroudering van apparatuur en componenten. Bij Power Quality monitoring is het belangrijk om correcte keuzes te maken in toe te passen energiemeters en Power Quality analyzers in combinatie met bijbehorende software (-integratie) en services.

Wij ondersteunen u in het gehele traject, van inventarisatie en advies, naar installatie en implementatie, tot uiteindelijk analyses van de meetdata en rapportage van onze bevindingen en mogelijke verbetervoorstellen.

Voordelen van Power Quality monitoring

Bespaart tijd m.b.t. het in kaart brengen en analyseren van de Power Quality
Biedt continu inzicht in de Power Quality, zelfs tijdens veranderingen in de infrastructuur
Maakt het mogelijk om snel en eenvoudig Power Quality issues op te sporen
Levert handvatten voor het optimaliseren van de Power Quality
Toont de naleving van wet- en regelgeving met betrekking tot Power Quality aan

Voorkom storingen en kostbare, onnodige energieverliezen

Een slechte kwaliteit van de spanning en stroom – Power Quality – bedreigt de efficiëntie, continuïteit en veiligheid van elektrische installaties. Een slechte Power Quality verhoogt het risico op storingen en schade, gaat gepaard met hogere kosten voor onderhoud en veroorzaakt onnodige energieverliezen. Symptomen die op een slechte Power Quality kunnen wijzen zijn onder andere: flikkerende lampen, terugkerende en onverklaarbare storingen in apparatuur, aanspreken van beveiligingen, verkorte levensduur van apparatuur en overmatige opwarming van kabels en verdelers.

Power Quality monitoring geeft o.a. inzicht in

Spanning, stroom en vermogen

Spanningsdips, -pieken en schommelingen

Inschakelstromen

Overspanning

Harmonischen

Transiënten

Frequentie

Flicker

Power Quality monitoring; een mix van hardware, software en expert services

Voor het monitoren van de kwaliteit van elektriciteit beschikken wij over een uitgebreid assortiment Power Quality meters, analyzers en randapparatuur. Deze hardware bieden wij aan in combinatie met het bijbehorende softwarepakket op maat en ondersteuning bij de integratie van de hardware en software in uw bestaande IT-omgeving. De juiste mix van hardware, software en services is afhankelijk van de bestaande installatie, uw wensen en eisen, regels waaraan moet worden voldaan en eventueel bestaande problemen. We gaan in gesprek met belanghebbenden om het beoogde doel van Power Quality monitoring zo goed mogelijk te identificeren, waarna wij een totaaloplossing leveren. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken, ondersteunen wij – indien gewenst – bij de analyse en rapportage van de meetgegevens middels onze monitoring en analyse service. Wij kunnen u volledig ontzorgen.

Harmonische vervorming van de sinus

Monitoring & Analyse als HyTEPS dienst

Niet ieder bedrijf heeft de kennis of de tijd om actief te werken met de gegevens die middels Power Quality monitoring worden verkregen. Elk bedrijf en elke werknemer heeft zijn of haar eigen specialisatie. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van Power Quality in al haar facetten. Wij hebben de gespecialiseerde kennis en jarenlange ervaring om u te ondersteunen. Indien gewenst kunnen wij de analyse van de meetdata voor u verzorgen. Wij brengen periodiek een verslag uit na analyse van de meetgegevens en, indien mogelijk, advies over manieren om de Power Quality te optimaliseren.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven