HyTEPS, Avans en collega-techniekbedrijven sluiten pact aanpak personeelstekort

HyTEPS, Avans en collega-techniekbedrijven sluiten pact aanpak personeelstekort

Avans Hogeschool en HyTEPS hebben op 9 november een pact gesloten om het tekort aan technisch opgeleid personeel op het gebied van elektro- en energietechniek tegen te gaan. Het gaat de regiobedrijven, Enexis Netbeheer, Spie, Hoppenbrouwers Techniek, CroonWolter&Dros, RWE, MPC Energy, Volker Energy Solution, Batenburg energie, Baas BV én HyTEPS, om de aanpak van het huidig tekort, maar zeker ook met focus op de toenemende vraag van personeel rondom de energietransitie.

Samen onderwijs vormgeven

We gaan intensief samen meewerken aan de vormgeving van de opleiding elektrotechniek, zodat onderwijs en praktijk nog dichter op elkaar zitten. Denk aan gastlessen, opdrachten in projecten, excursies, afgesproken stage- en afstudeerplaatsen, deelnemen aan bedrijvendagen, sponsoring labs en een Werkveldadviesraad. HyTEPS heeft een eerste voorstel neergelegd met een Power Quality Challenge voor tweedejaars studenten.

Noodzakelijk

Bedrijven kampen nu al met een nijpend tekort aan technisch personeel. Die schaarste zal de komende jaren alleen maar toenemen. Nederland zit middenin een energietransitie met onder meer de elektrificatie van de samenleving. Kijk bijvoorbeeld naar de toename van elektrisch rijden en het afstappen van het gebruik van aardgas naar duurzamer energieopwekking, en de uitdagingen die dat geeft in bedrijfsinstallaties en het netwerk.

Het is het eerste pact dat onderdeel uitmaakt van een landelijk initiatief dat is opgezet door Dutch Power en Stichting 3-E. Dutch Power is een vereniging van 70 vooraanstaande bedrijven in de energievoorziening, waar HyTEPS actief lid van is. 3-E is een stichting ter bevordering van energietechniek in het hoger onderwijs en onderzoek.

HyTEPS en Avans Hogeschool
AVANS covenant HyTEPS
Logos avans covenant

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven