Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)


In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van datacenters in de hele sector verachtvoudigd. Opmerkelijk genoeg is het totale energieverbruik vrijwel gelijk gebleven. Maar toch: datacenters verbruiken een zeer aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit.

Power Usage Effectiveness, of PUE, vergelijkt de totale hoeveelheid energie die daadwerkelijk wordt gebruikt door computerapparatuur in datacenters met energie die voor secundaire processen zoals koeling of beveiliging nodig is. Hoe lager de PUE, hoe groter het deel van de energie dat wordt gebruikt voor het primaire proces.

Datacenters moeten om diverse redenen hun PUE optimaliseren. Jorlan Peeters, Managing Director van HyTEPS, schreef er een uitgebreide blog over in DatacenterWorks.

Lees de blog hier.

Sector Datacentra

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven