Whitepapers

Onepager Supraharmonics

Supraharmonics is een nieuw fenomeen in elektrische installaties en veroorzaakt hoogfrequente stromen en spanningen. Dit leidt regelmatig tot problemen. Aandacht voor Supraharmonics is dan ook zeer belangrijk.

  Ontzorgen van de Installatieverantwoordelijke

  De werkzaamheden van de installatieverantwoordelijke bij een industrieel bedrijf worden steeds belangrijker en complexer. Deze whitepaper gaat over de complexiteit van installaties en hoe de installatieverantwoordelijke ondersteund kan worden!

  Whitepaper Ontzorgen Installatieverantwoordelijke

   Blindvermogen en Zonnepanelen

   Wanneer er zonnepanelen geïnstalleerd worden zullen deze onder zonnige omstandigheden ‘werkelijk vermogen’ produceren. De aanwezige belasting in de installatie zal dit werkelijk vermogen vanuit de zonnepanelen opnemen. Het resterende opgewekte werkelijk vermogen wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Deze whitepaper gaat over de blindstroomboetes bij zonnepanelen.

   Whitepaper Blindvermogen en Zonnepanelen

    Actief Harmonische Filters in een 10kV-net

    Hoge niveaus van harmonische vervuiling in een elektrisch netwerk kunnen uiteenlopende negatieve gevolgen hebben. Het niet voldoen aan de relevante normen kan leiden tot onnodig hoge energierekeningen, boetes van de netbeheerder, een aanzienlijk kortere levensduur van apparatuur en het niet optimaal benutten van het netwerk.

    Whitepaper Actief Harmonische Filters

     Vlamboog Energie

     Een vlamboog is een aanhoudende vonk (overslag) tussen geleiders. Dit gaat vaak gepaard met gigantische hoeveelheden energie en uit zich daarom als een explosie. Het beperken van de vlamboog energie kan het verschil zijn tussen leven en dood bij een ongeval. Deze whitepaper legt uit wat de “vlamboog energie” is en hoe deze geminimaliseerd kan worden. Ook wordt behandeld waarom selectiviteit niet automatisch leidt tot een vlamboog-veilige installatie.

     Whitepaper Vlamboog Energie

      Harmonische filters

      Heeft u last van harmonische- stroom en spanning? Het is erg vervelend als apparaten vroegtijdig defect raken, en productieprocessen stil komen te liggen. Deze whitepaper geeft een overzicht van alle gangbare types filters die geschikt zijn om harmonische stromen te compenseren en zo de harmonische spanning te doen afnemen.

      Whitepaper Harmonische Filters

       Neem contact met ons op

       Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

       HyTEPS Engineer

        Scroll to Top