Whitepapers

Onepager Supraharmonics

Supraharmonics is een nieuw fenomeen in elektrische installaties en veroorzaakt hoogfrequente stromen en spanningen. Dit leidt regelmatig tot problemen. Aandacht voor Supraharmonics is dan ook zeer belangrijk.


  Ontzorgen van de Installatieverantwoordelijke

  De werkzaamheden van de installatieverantwoordelijke bij een industrieel bedrijf worden steeds belangrijker en complexer. Deze whitepaper gaat over de complexiteit van installaties en hoe de installatieverantwoordelijke ondersteund kan worden!

  Whitepaper Ontzorgen Installatieverantwoordelijke


   Blindvermogen en Zonnepanelen

   Wanneer er zonnepanelen geïnstalleerd worden zullen deze onder zonnige omstandigheden ‘werkelijk vermogen’ produceren. De aanwezige belasting in de installatie zal dit werkelijk vermogen vanuit de zonnepanelen opnemen. Het resterende opgewekte werkelijk vermogen wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Deze whitepaper gaat over de blindstroomboetes bij zonnepanelen.

   Whitepaper Blindvermogen en Zonnepanelen


    Actief Harmonische Filters in een 10kV-net

    Hoge niveaus van harmonische vervuiling in een elektrisch netwerk kunnen uiteenlopende negatieve gevolgen hebben. Het niet voldoen aan de relevante normen kan leiden tot onnodig hoge energierekeningen, boetes van de netbeheerder, een aanzienlijk kortere levensduur van apparatuur en het niet optimaal benutten van het netwerk.

    Whitepaper Actief Harmonische Filters


     Vlamboog Energie

     Een vlamboog is een aanhoudende vonk (overslag) tussen geleiders. Dit gaat vaak gepaard met gigantische hoeveelheden energie en uit zich daarom als een explosie. Het beperken van de vlamboog energie kan het verschil zijn tussen leven en dood bij een ongeval. Deze whitepaper legt uit wat de “vlamboog energie” is en hoe deze geminimaliseerd kan worden. Ook wordt behandeld waarom selectiviteit niet automatisch leidt tot een vlamboog-veilige installatie.

     Whitepaper Vlamboog Energie


      Harmonische filters

      Heeft u last van harmonische- stroom en spanning? Het is erg vervelend als apparaten vroegtijdig defect raken, en productieprocessen stil komen te liggen. Deze whitepaper geeft een overzicht van alle gangbare types filters die geschikt zijn om harmonische stromen te compenseren en zo de harmonische spanning te doen afnemen.

      Whitepaper Harmonische Filters


       Monitoringsysteem

       Om uw bedrijf door de energietransitie te loodsen is het van belang om inzicht te hebben in de huidige energiestromen. Dat is nodig om de toekomstige stromen te kunnen voorspellen en zinvolle aanpassingen aan de installatie te maken.

       Whitepaper monitoringsysteem


        Verdere verbetering van ziekenhuis- en patiëntveiligheid

        Niet-optimale Power Quality (kwaliteit van spanning en stroom) kan schadelijk zijn voor de veiligheid van patiënten en de betrouwbare werking van medische apparatuur. De apparatuur die door ziekenhuizen wordt gebruikt moet aan strenge normen voldoen. Deze apparatuur heeft netspanning van zeer hoge kwaliteit nodig om een betrouwbare en veilige werking te garanderen en onderbreking, storing of verkorting van de operationele levensduur te voorkomen. Oorzaken kunnen variëren van problemen met aarding, transformatoren, netwerkverbindingen, interferentie en, als gevolg daarvan, slechte Power Quality.

        Whitepaper verbetering ziekenhuis- en patiëntveiligheid


         Omgaan met vlamboogdrukgolven

         Naast oogverblindend licht en temperaturen hoger dan 19.000 graden Celsius veroorzaakt een vlamboogexplosie een drukgolf met een oorverdovende knal. Het berekenen van het gedrag van vlamboogdrukgolven voordat deze plaatsvinden draagt bij aan de veiligheid, door inzicht te geven in de risico’s en hoe deze geminimaliseerd kunnen worden.


          Neem contact met ons op

          Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

          HyTEPS Engineer

           Scroll naar boven