TPI&I

Total Power Insight & Improvement

Altijd actueel inzicht en direct specialistische ondersteuning

Met Total Power Insight & Improvement (TPI&I) van HyTEPS kunt u nu alle actuele data uit uw installatie met één heldere tool inzien. Naast het energieverbruik heeft u altijd een actueel inzicht in alle Power Quality karakteristieken, waaronder harmonische, blindstromen en spanningsdips. Door middel van de TPI&I service heeft u altijd up-to-date inzicht  in de werking en efficiëntie van uw installatie; hierdoor kunt u problemen tijdig opsporen en vergaande analyses uitvoeren.

Het HyTEPS Power Competence Center: uw copiloot

Directe toegang tot het HyTEPS Power Competence Center onderscheidt TPI&I van andere systemen. De experts van HyTEPS stemmen allereerst alle hardware en software af op uw wensen en behoeften en uw specifieke installatie. Na inbedrijfstelling blijven zij als copiloot beschikbaar en kijken indien gewenst op afstand mee. Onze deskundigen  bieden direct uitkomst bij vragen of problemen en adviseren over mogelijke risico’s, optimalisatie en verbeteringen. Onze diepgaande kennis en brede ervaring op het gebied van Power Quality en normen gekoppeld aan de datahistorie stellen ons in staat om adequate en accurate analyses te verzorgen. HyTEPS ondersteunt u graag bij analyse en rapportage zodat u zich kunt blijven concentreren op uw ‘core business’. Power Qualilty is ónze core business.

De voordelen van TPI&I

Oplossingen voor Power Quality vraagstukken door beter inzicht in steeds complexere systemen
Doorlopend toegang tot het HyTEPS Power Competence Center voor ondersteuning en advies door onze specialistische engineers
Gebruikers hebben altijd beschikking over een ‘copiloot’
Makkelijker maken energietransitie
Een up-to-date totaaloverzicht waarin alle relaties en afhankelijkheden in kaart zijn gebracht
Uitgebreide ondersteuning bij optimaliseren van efficiency elektrische installaties
Problemen voorkomen door tijdige signalering
Energieverbruik reduceren
Bedrijfszekerheid en veiligheid waarborgen
Controle op naleving van normen: NEN-EN 50160 , BREEAM
Direct punten behalen binnen NEN1010:2020 door permante monitoring
Één dashboard in plaats van meerdere niet-geïntegreerde tools

Hoe gaat het in zijn werk?

Inventarisatie

HyTEPS inventariseert samen met u alle punten in de installatie: waar data wordt verzameld, welke data ontbreekt, welke metingen zijn voor u het meest belangrijk en hoe vaak moeten deze worden uitgevoerd? Op basis van deze informatie wordt de juiste mix van hardware en software voor u samengesteld.

Data dashboard

De verzamelde data wordt in een beveiligde cloud-omgeving geplaatst en geanalyseerd. Met onze visualisatie-software en één helder dashboard worden gegevens voor u inzichtelijk gemaakt. HyTEPS levert een standaard dashboard, of een dashboard op basis van uw specifieke behoeften. U heeft doorlopend inzicht in de prestaties van alle onderdelen van uw installatie, patronen, afwijkingen en mogelijke problemen. De verzamelde data kan ook worden gebruikt als basis voor optimalisatie, onderhoudsplanning of het doen van voorspellingen.

TPI&I
TPI&I – Power Quality dashboard
TPI&I Events Monitoring
TPI&I – Event monitoring dashboard

Een belangrijk aspect van het dashboard is dat het u ook inzicht geeft in de Power Quality karakteristieken binnen uw installatie. Deze karakteristieken worden continu beïnvloed door de ontwikkelingen en uitdagingen die de energietransitie en digitalisering met zich meebrengen. Het is dus niet alleen noodzakelijk om de Power Quality te optimaliseren maar minstens zo belangrijk om deze continu in het oog te houden.

Wanneer er nieuwe apparatuur of locaties aan de installatie worden gekoppeld worden nieuwe gegevensstromen direct op de juiste manier geïntegreerd. De experts van het HyTEPS Power Competence Center adviseren u of er mogelijke uitbreidingen nodig zijn in de TPI&I hardware.

Bij vragen, problemen of storingen kunt u terugvallen op de expertise en ervaring van de engineers van het HyTEPS Power Competence Center. Als specialist op het gebied van Power Qualilty, energie efficiëntie en optimalisatie bieden wij u graag de gewenste ondersteuning. Dit is mogelijk op het moment dat ú daar behoefte aan heeft. Dit kan zijn puur en alleen op het moment dat u problemen signaleert in uw TPI&I dashboard (rode ‘vlaggen’), maar wij kunnen dit ook continu voor u in de gaten houden en u periodiek van rapportages en adviezen voorzien.

De MFED: hart van het systeem

Het ‘hart’ van TPI&I wordt gevormd door een controller. Deze HyTEPS ‘Multi Functionele Energy Device’ (MFED) is een monitoring-apparaat voor hardware componenten in de elektrische installatie.  Dit apparaat in een compacte behuizing faciliteert het handzaam meten, analyseren, corrigeren en optimaliseren, van meerdere Power Quality fenomenen, maar ook zaken als opslag, netvervuiling, (over)belasting, spanningsdips, en problemen rond capaciteit en productiviteit.

Verschillende PQ- en energiesystemen kunnen (merkonafhankelijk) aan elkaar worden gekoppeld op het niveau van de hardware zelf. Vervolgens haalt de MFED alla data op en presenteert dit via ons ‘customizable’ dashboard.

MFED Europese Unie
MFED Opzuid

Wat kan TPI&I voor u inzichtelijk maken?

Afwijkingen in energieverbruik
Gebalanceerde belastingen
Optimaliserings- en besparingsmogelijkheden
Overbelasting
Harmonische verstoringen (getoetst aan normen)
Blindstromen
Aanwezigheid van spanningsdips en -pieken
Spanningsfluctuaties
Vergelijking met voorgaande periodes (trends)

Download de Whitepaper ‘Ontzorgen van de installatieverantwoordelijke’

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven