Dynamische Load Flow simulaties voor optimalisatie van uw elektrische installatie

Dynamische Load Flow simulaties zijn simulaties waarbij lasten en generatoren veranderen over tijd, bijvoorbeeld het opstarten van een motor of een generator. In de maritieme industrie is dynamische Load Flow erg belangrijk, omdat de belasting en de generatoren in evenwicht moeten zijn. Als dit niet het geval is, kunnen er schommelingen in spanning en frequentie ontstaan wat kan leiden tot uitval en storingen. Echter, door de opkomst van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen, is dynamische Load Flow steeds meer van belang in de gebouwde omgeving.

Mogelijkheden dynamische Load Flow simulaties

  • Simuleer duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonnepanelen
  • Simuleer weersinvloeden op bijvoorbeeld koelinstallaties en warmtepompen
  • Simuleer dag en nacht condities voor bijvoorbeeld blindstroom verbruik
  • Bepaal het effect van bijvoorbeeld opstartende motoren (inschakelstromen) op de rest van de installatie

Wat zijn dynamische Load Flow simulaties?

In een Load Flow simulatie wordt gekeken naar de belasting van een net. Load Flow is letterlijk de studie van de richting van de stroom naar de last. In dynamische Load Flow wordt er in plaats van één statische berekening, gekeken naar hoe een net zich gedraagt onder variërende omstandigheden. Voorbeelden hiervan zijn de dag/nacht cyclus en kortere tijdsduren. Hierdoor kan bijvoorbeeld de invloed van inschakelstromen bekeken worden. Onder andere het spanningsniveau, de kabelverliezen, de vermogens (actief, reactief en schijnbaar) , onbalans en betrouwbaarheid (N-1 criteria) kunnen gesimuleerd worden.

Een stap verder: Dynamische THD simulaties

Een grote hoeveelheid harmonische vervorming kan tot schade en foutmeldingen leiden. Harmonische vervuiling heeft dus direct impact op de dagelijkse operatie en kan leiden tot uitval van de productie, een verminderde omzet en daarmee een verslechterde concurrentiepositie.

Dynamische THD simulaties zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Het type belasting, zoals Variable Frequency Drives (VFD), ohmse belastingen en andere elektronica.
  • Achtergrondvervuiling uit het publieke net, alsmede vervuiling uit generatoren, noodstroomvoedingen ( en batterijen.
  • De variërende belasting over tijd, zoals incidenteel draaiende pompen
  • De karakteristieken van de impedantie voor verschillende harmonische stromen.

Enkele referenties

Wij verzorgen al jarenlang simulaties op het gebied van Power Quality. Onze engineers brengen het probleem in kaart en HyTEPS levert de best passende oplossing. Onze relaties bevinden zich in een breed scala aan sectoren waaronder industrie, ziekenhuizen en offshore. Enkele van onze cases hebben wij voor u uitgewerkt. Klik op de case en lees meer over de uitdaging, onze oplossing en de resultaten.
Op onze referenties pagina vindt u nog meer cases.

Referenties Windpark

Windpark

Referenties Zonnepark

Zonnepark

Referenties AC+DC vlamboogsimulaties

AC+DC vlamboog
simulaties

 


HyTEPS is expert in Dynamische Load Flow simulaties

 

Dynamische Load Flow simulaties bieden optimalisatiemogelijkheden van de elektrische installatie voor uw organisatie. Ook bieden dynamische Load Flow simulaties inzicht voordat er een uitbreiding gedaan wordt. Daarnaast valideert Dynamische Load Flow ontwerpen op een tijdsefficiënte manier.

Ask an Power Quality Expert