Load flow simulaties

Weet u waar uw net maximaal belast wordt?

Load Flow, ook wel Power Flow genoemd, is de discipline binnen de elektrotechniek die gaat over het bepalen van de stromen in de installatie. Veel industriële installaties zijn te groot om met de hand uit te rekenen en worden daarom gesimuleerd. Simuleren is echter ook vakmanschap, als er verkeerde data in gaat, komt er ook verkeerde data uit.

De voordelen van Load Flow simulatie

Inzicht krijgen in uitbreidingsmogelijkheden
Inzicht krijgen in knelpunten in uw installatie
Optimaliseren van spanningsniveaus in uw installatie
Optimaliseren van de plaatsing van condensatorbanken
Kosteneffectief: bij wijzigingen in de installatie zijn de herberekeningen snel uit te voeren

Steeds meer installaties bevatten elementen die variëren met de tijd. Denk aan bijvoorbeeld zonnepanelen, laadpalen voor auto’s of slimme verlichting. Om de invloed van uitbreidingen en wijzigingen aan de installatie goed te kunnen voorspellen, kan gebruik worden gemaakt van een Load Flow simulatie.

Een Load Flow analyse is ook uitermate geschikt om nood- of eilandbedrijf te simuleren. Hiermee kunnen mogelijk ook fouten in de installatie gedetecteerd worden, die anders alleen aan het zouden licht komen als er daadwerkelijk in eilandbedrijf gewerkt moet worden.

HyTEPS is in staat om zowel enkelfasig, driefasig alsmede DC-bus installaties te simuleren.

Load flow simulaties

Load Flow simulatie door HyTEPS

HyTEPS is al meer dan 10 jaar expert in Power Quality. De opgedane kennis en ervaring met distributie- en industriële netten, in zowel de onshore- als offshore industrie, is een solide basis voor analyse van uw installatie. Load Flow is daarvoor een geschikt hulpmiddel, echter is de interpretatie van de simulatieresultaten net zo belangrijk als het correct simuleren. HyTEPS zal u daarom ook ondersteunen in het trekken van conclusies op basis van de uitkomsten en zo voor elk probleem een passende oplossing te vinden.

loadflow equation

Load Flow simulatie is de eerste stap

Als uw installatie gemodelleerd is op basis van een single line diagram en het model overeenkomt met de werkelijkheid, is dit een goed startpunt voor verdere onderzoeken en simulaties, zoals vlamboog berekeningen en harmonische Load Flow simulaties. Hiermee kunnen problemen voorspeld worden en de kosten beter ingeschat worden.

Enkele cases

Wij verzorgen al jarenlang simulaties op het gebied van Power Quality. Onze engineers brengen het probleem in kaart en HyTEPS levert de best passende oplossing. Onze relaties bevinden zich in een breed scala aan sectoren waaronder industrie, ziekenhuizen en offshore. Enkele van onze cases hebben wij voor u uitgewerkt. Klik op de case en lees meer over de uitdaging, onze oplossing en de resultaten.
Op onze cases pagina vindt u nog meer cases.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven