Ziekenhuis Rivierenland Tiel installeert Actief Harmonische Filters

Ziekenhuis Rivierenland Tiel installeert Actief Harmonische Filters

Referentie Rivierenland Tiel
De kwaliteit van een goede elektrische energievoorziening is bij ziekenhuizen van het grootste belang, van levensbelang. Wij zijn daarom continu bezig om de kwaliteit van onze elektrische installatie te monitoren en te waarborgen. Samen met Techtron en HyTEPS hebben wij een stap kunnen zetten om de betrouwbaarheid nog verder te optimaliseren.
Paul Holleman

Teamleider techniek bij Ziekenhuis Rivierenland Tiel

Optimalisering Power Quality
Waarborgen Kwaliteit
Verzekeren Continuïteit 
Nu en in de Toekomst

Kwaliteit in de zorg en techniek

Ziekenhuis Rivierenland in Tiel is een streekziekenhuis met 373 bedden en 19 specialismen. Ziekenhuis Rivierenland speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg in de regio midden-Betuwe. Centraal staat het verlenen van kwalitatief uitstekende patiëntenzorg. “Een groot deel van de zorgkwaliteit staat of valt met de kwaliteit van onze elektrische installatie. Binnen onze afdeling techniek ligt daar onze focus; de kwaliteit van de elektrische installatie monitoren en waarborgen.”

Betrouwbaarheid nog verder verhogen

“Wij voeren regelmatig metingen uit binnen onze elektrische installatie om inzicht te houden in de kwaliteit, oftewel de Power Quality. Wij hebben deze meetdata begin 2015 voorgelegd aan onze huisinstallateur Techtron met de vraag of een verdere optimalisatie van de Power Quality mogelijk zou zijn. Techtron heeft hieromtrent contact opgenomen met HyTEPS, één van de specialisten binnen de Benelux op het gebied van Power Quality. Na analyse van deze meetdata adviseerde HyTEPS ons een specifiek op de (harmonische) vervuiling gericht onderzoek te verrichten. HyTEPS heeft dit onderzoek, en de bijbehorende metingen en analyses, in het voorjaar van 2015 uitgevoerd. De conclusie luidde dat installatie van Actief Harmonische Filters voor een verdere optimalisatie van de Power Quality en daardoor een nog hogere betrouwbaarheid van onze installatie zouden zorgen.”

Actief Harmonisch filteren

“In het najaar van 2015 heeft Techtron de door HyTEPS geleverde Actief Harmonische Filters geïnstalleerd. Deze filteren (harmonische) vervuiling uit ons net, zodat de kwaliteit van de elektriciteit zo optimaal mogelijk is en blijft. Nu en in de toekomst. Hierdoor kunnen wij onze patiënten de zorg blijven verzekeren die zij verdienen.”

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? HyTEPS helpt u graag verder! Vul het formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

HyTEPS Engineer

    Scroll naar boven